Braila SHOWROOM
Ramnicu Sarat 86F
Tulcea SHOWROOM
Isaccei 3 km.4

SAKRAL - ARTICOLE

Sakral > Sakral > Aerisirea higrostatica

Aerisirea higrostatica

Publicat: 2 iunie 2015

Factorul definitoriu la aerisire este producerea de vapori datorata modului de trai uman.

S-a incercat sa contracareze acesta problema prin proiectarea unui sistem ce aeriseste in functie de valoarea umiditatii. Elementele pasive din fiecare incapere se poate regla in asa fel, ca sa satisfaca nevoia de aer proaspat din acea camera, incapere. Aportul de aer proaspat se poate regla în mai multe feluri: reglarea prin sesizarea umiditatii, prin reglaj manual, prin detectoare de miscare,etc. Deoarece umiditatea aerului din incapere reflecta gradul de uzura al aerului, majoritatea sistemelor dispun de senzor de umiditate, cu ajutorul caruia se poate regla intrarea si iesirea volumului de aer.

Cu acest concept putem dezvolta un sistem de aerisire optim, ce aeriseste numai atat de cat este nevoie, si acolo unde este necesar. Senzorul ia in considerare si temperatura interioara.

Construirea sistemului de aerisire

- amplasare de elemente de introducere de aer proaspat în camere, respectiv la cazane cu ardere deschisa.

- Asigurarea circulatiei libere al aerului si la usi inchise (desfiintarea pragurilor, sau montare de grile de aerisire pe foaia de usa).

- Amplasare de grile de evacuare in incăperile unde aerul este mai viciat (WC-uri, bai, bucatarii) în exterior pentru a face loc aerului proaspat.

Alte instalatii de aerisire

In casele pasive aerul proaspat este asigurat de ventilatie electrica, ce asigura o pierdere redusa de caldura prin recuperatorul de caldura, care refoloseste aproximativ 70% din caldura aerului evacuat.

Instituţia Passivhaus din Germania categorizeaza instalatiile de aerisire după criteriile de mai jos:

- la o temperatura exterioara de – 100 C aerul introdus in casa trebuie sa aiba minim 16,50 grade C.

- recuperatorul de caldura sa aiba un randament minim de 75%.

- consumul total de energie electrica sa nu depaseasca 0,45W / m3 / h.

- nivelul zgomotului in incaperile locuite sa fie sub 25dB, în celelalte sub 30dB.

Gabaritul instalatiei si montarea ei

La proiectare trebuie sa avem in vedere tubulatura pentru aerisire, care trebuie sa fie in mod neaparat in interior. Sistemele de aerisire sunt proiectate la cantitatea optima al C2O la 0,2% si umiditate relativa de 50%, ce duce la cantitate de aer proaspat necesar de 30m3/ora/incapere.

Sistemul trebuie sa si filtreze aerul. De obicei in incaperile umede se pun grilele de evacuare, în camere grila de introducere. La usile interioare trebuie sa desfiintam pragurile, astfel aerul poate sa comunice intre incaperi.

Recuperatorul de caldura poate recupera un procentaj ridicat de caldura, iar daca aerul exterior este foarte scazut, se incalzeste la o temperatura optima.

Sakral

comercializarea de sisteme complete de invelitori cu tigla metalica, tigla ceramica, tigla din beton, a ferestrelor de mansarda, cosurilor de fum si a accesoriilor pentru acoperisuri.
Contact
sistemele complete pentru acoperisuri Braila Tulcea
Top linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram