Colorantul natural – angoba – se intrepatrunde chimic cu materialul tiglei, astfel aceasta devine parte din materialul ceramic al tiglei.
Angoba este un colorant natural care contine argila, utilizat cu mii de ani in urma de catre mesterii olari, pentru ca vasele lor sa fie mai longevive, sa aibe o culoare mai frumoasa si o suprafata mai neteda. Astazi, angoba este folosita in aceleasi scopuri, insa cu ajutorul echipamentelor computerizate pentru invelirea tiglei ceramice.
Datorita tehnologiei moderne, se pot crea nuante speciale, cum ar fi bronzul, argintul sau nisipul antic. Prin arderea tiglei, angoba se imbina chimic cu ceramica si se arde pe suprafata. Prin urmare, angoba nu formeaza un strat separat de colorant pe suprafata tiglei, ci devine parte din materialul ceramic al acesteia, creandu-se o suprafata extrem de rezistenta.
Avantajele tiglei ceramice anglobata Tondach:
- Rezistenta mecanica
- Capacitate hidrofuga
- Impiedica cresterea muschiului si adunarea mizeriei
- Ofera o protectie uimitoare in conditii meteorologice extreme, cum ar fi furtuni sau grindina
- Rezistenta la radiatii UV
- Are proprietai ignifuge
- Rezistenta la temperaturi mici
- Aspect estetic.